Allmän information

Både tvätt-och miljöstugan är låsta med våra Aptusenheter (den blå, elektroniska nyckeln som varje hushåll har). Aptusenheten loggar aktivitet och nyttjande.

Miljöstuga

I miljöstugan finns det olika behållare för: ofärgat glas, färgat glas, metall, batterier, glödlampor, miljölampor, plast, papper och kartong.
Var noga med att lägga dina sopor i rätt kärl, eftersom det är dyrt med felsorterat avfall. Om du lägger t.ex. en schampoflaska av plast i kartongbehållaren kostar det extra för föreningen. I slutändan är det du som får betala för det genom högre avgift och hyra.
Allt du slänger i miljöstugan ska få plats i avsett kärl. Vik ihop kartonger och dylikt.

Genom att vi  sorterar våra sopor bidrar vi alla till en bättre miljö. Det är viktigt att vi engagerar oss i vår närmiljö och bidrar till en renare natur!
Tänk på att föreningens ekonomi påverkas negativt om avfall hanteras felaktigt!

Miljöstugan är öppen:

Onsdag 16:00-20:00 och Lördag 10:00-14:00

Plast, metall och pappersförpackningar töms på måndagar
Glas töms – tisdagar, jämna veckor

Byggavfall, elektronik, färgrester, stora möbler, vitvaror som kyl, frys, spis, bilbatterier, bildäck, motorolja och liknande hör inte hemma i miljöstugan.
Hushållssopor slänger vi inte i miljöstugan utan i sopnedkasten i trapphusen! Miljöstugan ska användas för övriga sopor som normalt uppstår i en lägenhet.
Slänger du din kyl och/eller frys i miljöstugan tar inte återvinningen hand om den, utan föreningen tvingas beställa bortforsling till en onödigt hög kostnad.
Sopor eller miljöavfall får inte ställas utanför miljöstugan när den är stängd!

Återförsäljarna av kyl och frys tar hand om dina gamla vitvaror och du slipper belasta dina grannar med kostnaden, flera handlare har kostnadsfri återvinningsservice som hanterar elprodukter, mobiltelefoner, datorer, lysrör och övrig gammal elektronik (Se länken ”Miljöstationen”  för handtering av el avfall mm.)

Återvinningsstation

Byggavfall, elektronik, färgrester, stora möbler, vitvaror som kyl, frys, spis, bilbatterier, bildäck, motorolja och liknande lämnas på någon av Stockholms Stads återvinningsstationer.

Östberga återvinningsstation ligger nära och bra till:
Bussens Väg 2, 122 41 Enskede
Huddingevägen/Sockenvägen vid Årstafältet

Öppettider
Måndag-torsdag kl 10.00-20.00
Fredag-söndag kl 9.00-16.00

Tvättstuga

Tvättstuga 1

  • 1 stor torktumlare
  • 1 liten torktumlare
  • 1 liten tvättmaskin
  • 1 vanlig tvättmaskin

Tvättstuga 2

  • 1 stor tvättmaskin för grov tvätt, mattor mm.
  • 2 vanliga tvättmaskiner
  • 1 stor torktumlare
  • 1 torkskåp

Tvättstugan skall ställas i ordning efter varje tvätt tillfälle. Torka av maskiner och golv så att det är rent och fräscht när nästa person ska tvätta.

Bygel bh skall tvättas för hand eller i tvättpåse. Byglarna kan lossna ur bh’n och orsaka fel på tvättmaskinerna. En stor del av reparationerna på tvättmaskinerna beror just på att bh byglar har fastnat i maskinerna och orsakat dels stillestånd i maskinparken, dels stora kostnader för föreningen.

Då en tvätt tid är bokad – men inte utnyttjad/påbörjade efter 30 minuter får någon annan använda tiden. Bokningssystemet är elektroniskt och aktiveras med hjälp av Aptusenheten.
Du får använda torkskåp och torktumlare 1 timma efter avslutad/bokad tid.

Släck belysningen efter avslutad tid. Under själva tvättpasset är det inte nödvändig,t då lysrören drar mer energi när de tänds och släcks hela tiden.

Tvättstugan kan nyttjas mellan 07.00-21.00 alla dagar.