Tv och bredband

Tv, telefoni, Internet via kabelnätet

Alla våra äldre lägenheter är utrustade med ”två hål i väggen”. Vår tjänsteleverantör är ComHem. Nyproducerade lägenheter är anslutna till Telias Öppen Fiber 2.0.
Här kan du läsa mer om utbud och erbjudanden.

TV, telefoni, Internet via fibernätet

Stokab har byggt och äger själva nätet. Driften av nätet sköts av en s.k. kommunikationsoperatör (KO) som också ansvarar för att fylla nätet med olika tjänster. BRF Apelsinlunden har idag Teliasonera Öppen Fiber som sin KO.
Här kan du läsa mer om utbud och erbjudanden.

Det är Teliasonera Öppen fiber som på vårt uppdrag sköter driften av nätet och som ansvarar för att fylla nätet med olika bredbandstjänster. Öppen Fiber är en operatörsneutral del inom TeliaSonera som har sitt uppdrag i att erbjuda en öppen plattform för kommunikationstjänster.

Fibernätet i din lägenhet

I samtliga lägenheter finns ett bredbandsskåp i hallen, oftast nära el- centralen. Med hjälp av en Router kan man enkelt få trådlöst höghastighets Internet, ett brett TV-utbud, Video-on-Demand och telefoni i hela lägenheten utan en massa fula sladdar. Idag är maxhastigheten uppströms 1Gbit, men när behoven och efterfrågan förändras kan kapaciteten utökas flera gånger om.

Beställa tjänster

Enklast och snabbast beställer du din bredbandstjänst på bredbandswebben.se. För att kunnna göra det behöver du registrera dig.

Gör så här:

  • Koppla in din dator i ett aktivt bredbandsuttag.
  • Öppna en webbläsare, registrera dig och logga in på www.bredbandswebben.se . Där kan du se hela utbudet av bredbandstjänster och beställa direkt.
  • Beställ och du är igång med din bredbandstjänst inom 24 timmar.